Vihannekset
Miksi Porkkanaisen tuotteet eivät ole luomusertifioituja?
Kun itse teen kuluttajana ruokaostoksia valitsen aina luomun, jos kustannukset pysyvät järkevällä tasolla ja jos tuotteen laatu on hyvä. Luomumerkkiä saavat käyttää sitä hakeneet tuottajat, jotka läpäisevät vuosittaisen viranomaistarkastuksen siirtymäaikoineen. Sertifiointi teettää tuottajalle lisää paperityötä ja kustannuksia. Porkkanaisen tuotantotavat ovat monessa kohdassa jopa paremmat kuin luomussa. Kylvetyt siemenet ovat kuitenkin osin tavanomaisesti tuotettuja, koska näin saatavilla on huomattavasti laajempi lajikevalikoima kuin luomusiemenissä olisi. Kasvimaalla ei ruiskutella edes niitä ympäristöystävällisimpiä torjunta-aineita, jotka luomussa ovat sallittuja. Porkkanaisen tuotantotavat ja menetelmät eivät ole salaisuuksia. Aina voi kysyä, jos jokin mietityttää.
-
Uudistava viljely
Tietoa Porkkanaisen tuotantotavoista ja päämääristä.
-
Viherpeukalo
Pintaraapaisu yrittäjän ja Uutispellon tilan taustoista.